صورت معاملات فصلی ماده 169 چیست؟ قوانین سال 1402 | تکس مپ

نحوه ثبت فاکتورهای خرید برای مالیاتبرای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ارسال صورت معاملات فصلی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ارسال صورت معاملات فصلی پاسخ دهند . پس از صحت سنجی ، در صورتی که رایانه شما به اینترنت متصل شده باشد ، می توانید پس از وارد کردن اطلاعات کاربری و کد اقتصادی خود ، به سایت tax.gov.ir مراجعه کرده و کد پیگیری دریافت نمایید . لازم به ذکر است که ارسال صورت حساب فصلیجدای ازارسال فرم های اظهارنامه مالیاتی است و مهلت ارسال آن ها نیز متفاوت است . مودیان مالیاتی باید هر سه ماه یک بار ، فهرستی از معاملات خود ، شامل خرید و فروش را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند تا از این طریق میزان دقیق درآمد آن ها مشخص شده و در نتیجه مالیات آن ها به نحو عادلانه ای تنظیم شود .

نحوه تهیه صورت معاملات فصلی به چه صورت است؟

نکته دیگری که در بند 169 ذکر شده است، تراکنش های جزئی که 10 درصد مبلغ مصوب می باشد نیازی به ارسال ماهانه ندارند و این افراد باید هر سه ماه یک بار لیست کامل را ارسال کنند. همچنین طبق قانون در صورت امتناع از دادن کد اقتصادی، استفاده از کد اقتصادی دیگری یا در اختیار قرار دادن کد اقتصادی خود به دیگری جریمه‌ای برابر با 10% از مبلغ معامله در نظر گرفته شده است. حال بر اساس این که چه گزارشی قرار است ارسال شود، یکی از گزینه‌ها را انتخاب می‌کنیم.

اهمیت ثبت گزارش معاملات فصلی

با این تفاوت که در صفحه ابتدایی از سامانه معاملات فصلی، قسمت گزارش فروش را باید انتخاب کرد. در این نوع گزارش، می‌توانید بر حسب مبلغ فاکتور خود، از روش عادی یا تجمعی اطلاعات را وارد و ثبت کنید. دوره ارسال اطلاعات برای خرید و فروش و پرداخت قراردادها سه ماهه بوده و می‌بایست تا یک ماه و نیم پس از پایان هر فصل نسبت به ارسال معاملات فصلی اقدام نمود (طبق ماده 10 آیین نامه 46378). سامانه ارسال گزارشات فصلی خرید و فروش، به منظور انجام تکالیف مقرر توسط اشخاص مشمول برای ارسال فهرست معاملات در اجرای این آیین نامه توسط سازمان ایجاد شده است. سامانه ارسال صورت معاملات فصلی ، از زیر مجموعه سامانه هایسایت سازمان امور مالیاتی کشور است که برای ارسال صورت معاملات فصلی به صورت آنلاین ایجاد شده است . مهلت ارسال صورت معاملات فصلی توسط مودیان ، 45 روز پس از پایان هر فصل است .

مراحل ارسال معاملات فصلی

این صورت معاملات که با عناوینی، مثل گزارش فصلی خرید و فروش یا معاملات خرید و فروش فصلی هم شناخته می‌شود، موضوع ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم هم قرار گرفته است. ارائه‌نکردن گزارش معاملات فصلی ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مودیان حقیقی و حقوقی تا ۴۵ روز پس از پایان هر فصل، مستوجب جریمه است. انجام‌ندادن هر یک از تکالیف مقرر در این ماده، مشمول جرایم ماده ۱۶۹ و با مهلت پرداخت مقرر در ماده ۱۵۷ است. وفتی وارد صفحه سامانه معاملات فصلی آنلاین اداره امور مالیاتی می شویم، با صفحه ای که عکس آن را در تصویر بالا مشاهده می کنید، مواجه می شوید. شما بایستی کد کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا به صفحه مربوط به شرکت خود دسترسی داشته باشید. نرم افزار نسخه غیر بر خط که هجدهم فروردین ماه سال نود و هشت منتشر شد در این لینک در دسترس شما می باشد.

کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه ارسال معاملات فصلی پاسخ دهند. یکی از سامانه هایی که در مقایسه با سایر سامانه های زیر مجموعه سایت عملیات الکترونیک مالیاتی، نسبتا جدید بوده و مدت زمان زیادی از راه اندازی آن نمی گذرد، سامانه ارسال معاملات فصلی می باشد. از آنجا که هدف از تاسیس این سامانه، ارسال صورت معاملات فصلی بوده، ما نیز در این بخش پیش از آنکه به معرفی سامانه ارسال معاملات فصلی بپردازیم، ابتدا مقدمتا در مورد صورت معاملات فصلی صحبت خواهیم نمود. بر اساس ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، مهلت ارسال صورت معاملات فصلی، 45 روز تا پایان هر فصل است. همانطور که از نام این صورت معاملات پیداست، دوره ارسال اطلاعات، فصلی است؛ یعنی هر ۳ ماه یک بار. برای ارسال اطلاعات فصلی برای سال ۱۳۹۶ و پس از آن، یک ماه و نیم پس از پایان هر فصل، بایستی نسبت به ارسال اطلاعات در سامانه TAX.GOV.IR اقدام کنند.

  • د) در مواردی که خریدار از ارائه شماره اقتصادی خودداری و فروشنده نسبت به اجرای تکلیف قانونی خود مبنی بر تکمیل فرم امتناع و ارسال آن به اداره امور مالیاتی خود اقدام نماید خریدار با توجه به مسئولیت تضامنی مشمول جریمه‌ای معادل 10% مبلغ مورد معامله خواهد بود.
  • لازم به ذکر است که ارسال صورت حساب فصلیجدای ازارسال فرم های اظهارنامه مالیاتی است و مهلت ارسال آن ها نیز متفاوت است .
  • فهرست این معاملات باید به تفکیک ، و در زمان مشخص برای سازمان امور مالیاتی صادر شود .
  • بعد از وارد شدن به صفحه اصلی سایت عملیات الکترونیک مالیاتی، بر روی گزینه )صورت معاملات فصلی الکترونیک) کلیک نمایید.
  • نمایش جزئیات گزارش خریدپس از انجام این کار صفحه ای باز خواهد شد که در آن مشخصات طرف حساب، ارزش افزوده، مبلغ فاکتور و…که قبلا ثبت شده است نمایش داده می‌شود.
صورت معاملات فصلی ماده 169 چیست؟ قوانین سال 1402 | تکس مپ